5 råd om forbrugslån

Lån til sommerferien, computer eller uddannelse, men se dig for.

Det er vigtigt, at du undersøger lånemarkedet, hvis du får brug for et lån til eksempelvis at komme væk fra det uforudsigelige danske sommervejr. Det er nemlig ikke altid, at du behøver at gå den lange vej hen i banken. GE Money Bank giver her nogle gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal have et lån til en rimelig rente.

Hvis du skal ud og låne penge skal du se dig godt for. Det siger sig selv, at du skal forhøre dig flere steder, så du får et sammenligningsgrundlag. Men hvad skal du egentlig være opmærksom på? Helt overordnet skal du se på den nominelle årlige rente, de årlige omkostninger i procent (også kaldet ÅOP) samt hvilke betingelser, som du skal opfylde for at få en rimelig rente. Her er det vigtigst, at du har en stabil økonomi.

”Låneudbyderen kigger først og fremmest på den samlede økonomi. Det skyldes, at renten oftest bestemmes af den risiko, som udbyderen løber. Hvis du har en samlever eller er gift, er det eksempelvis en god ide, at I søger om lånet sammen, for så vurderes lånet ud fra begges økonomi i stedet for ud fra blot den enes,” siger Marketing direktør Henrik Stork fra GE Money Bank.

Hos GE Money Bank er der tre væsentlige betingelser, som du skal leve op til. Du skal være over 25 år, du må ikke være registreret i RKI, og du skal som minimum have en årlig indkomst på 240.000 kroner. Disse krav betyder faktisk, at GE Money Bank afviser omkring halvdelen af ansøgningerne om lån.

”Vi lever af at låne penge til folk på en enkel og bekvem måde, hvor de kan sidde hjemme foran computeren og lave deres ansøgning. De behøver ikke flytte deres lønkonto eller møde op personligt. Men vi vil ikke låne penge ud til folk, hvor vi kan se, at de får svært ved at betale pengene tilbage. Det er ikke rimeligt overfor kunden og en dårlig forretning for os,” siger Henrik Stork.

Fem gode råd til forbrugslån:
• Hvad er den nominelle årlige rente på lånet?
• Hvad er den årlige omkostning i procent (ÅOP)?
• Hvor hurtig er sagsbehandlingen/Hvornår kan du have pengene?
• Lav en realistisk tilbagebetalingsplan (Vær ærlig over for dig selv)
• Hav den nødvendige dokumentation parat (eks. Lønseddel og årsopgørelse)

Publiceringsdato: 27 oktober 2016
Læs mere om emnerne:

*