Grillet majs

At grille majs er utroligt nemt, men et godt resultat kræver lidt forarbejde.


Først og fremmest skal alle de fine tråde inden i majs-kolben fjernes. Dette gøres ved at bukke bladene tilbage og så fjernes trådene så meget som overhovedet muligt. Det er vigtigt ikke at ødelægge bladene, da de skal beskytte majsene på grillen.

Efter at trådene er fjernet kan du vælge at smøre/pensle majsene med lidt neutral olie (f.eks. rapsolie), men det bliver også fine uden. Bladene bukkes herefter pænt tilbage, således at majskolben er godt beskyttet.  Majsene ligges nu i blød i rigeligt vand. Brug en ren opvaskebalje eller en stor spand, fyldt med vand. De må gerne ligge der et par timer og sørg for, at de så vidt muligt er dækket af vand.

Når det er tid til at grille lægges kolberne blot på den varme grill-rist. Giv dem ca. 30 minutter og vend dem 3-4 gange undervejs.  Bladene bliver hurtigt brune og brændte, men når de fjernes inden servering er majsene perfekte. Server med smør. Velbekommen.

Publiceringsdato: 5 juni 2012

*