Gammeldags persillesovs
Gammeldags persillesovs er nemt at lave, men svært at undvære!
Ingredienser: (gammeldags persillesovs – nok til 4)
40-50 gram smør
2½ spsk. hvedemel
4-5 dl. mælk
1 stort bundt persille
Et par stænk citronsaft
Sukker
Salt og peber
Fremgangsmåde: (gammeldags persillesovs)
Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet under omrøring. Når du har en “melbolle” hældes lidt af mælken i hvorefter det skal have lov til at få lidt mere fast konsistens, så “melbollen” kan røres godt ud. Herefter tilsættes lidt mere mælk under omrøring indtil massen igen begynder at blive fast. Sådan fortsættes indtil mælken er brugt eller sovsen ikke længere bliver fast. Citronsaft og den hakkede persille tilsættes. Smag til med salt, peber og sukker.
Husk at lade sovsen småkoge i et par minutter efter persillen er tilsat, for at slå eventuelle jordbakterier fra persillen ihjel.
Tips:
Du kan godt erstatte smør med en neutral olie såsom rapsolie hvis du foretrækker dette. Er du løbet tør for hvedemel kan f.eks. speltmel også bruges.
Jeg elsker Brødrene Price! Har selv kastet mig over deres Shawarma, Missisippi Mudpie og deres kartoffelpizza. Mit nyeste Price projekt er deres Boeuf Stroganoff. Og jeg kan næsten ikke vente I øvrigt en skøn blog dejligt med lidt ny inspiration til lækkert mad!
5 august 2012 22:27 at